Blog

Klussen met NLdoet

Zaterdagochtend 21 maart om 09.00u verzamelen de klussers zich bij de Buurtvrouw rond de koffie. Het is NLdoet. Jong en oud, bekenden en – dan nog – onbekenden, zitten in kluskleren klaar om ons pand onderhanden te nemen.

En wat is er hard gewerkt! Zolder en kelder zijn helemaal leeg geruimd. Aanhangers vol puin vonden hun weg naar de stort. De binnenplaats stond namelijk ook nog vol met huis- en tuinafval, dat het weekend ervoor bij elkaar is gewerkt door de Ladies’ Circle Schiedam-Vlaardingen. Gamma Zuid ondersteunde de actie met het beschikbaar stellen van de twee klussende medewerkers en een aanhangwagen. Na de lunch zijn wethouder Patricia van Aaken en burgemeester Lamers de hulptroepen komen versterken. De burgemeester stortte zich op het slopen van het plafond en de wethouder schilderde samen met René en wijkprocesmanager Bobby Scheepe, diverse kastdeuren.

Twee inkijkjes in NLdoet bij de Buurtvrouw

Grootste landelijke vrijwilligersactie

Vele maatschappelijk betrokken Nederlanders staken de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Bekijk de klus van de Buurtvrouw tijdens NLdoet.